Recepten

Panga uit de oven

Pangafilet, volgens sommigen een smakeloze, goedkope vis. Hier ben ik het niet mee eens! Ik maak dus vandaag pangafilet uit de oven met tomaat en mozzarella. Snel en eenvoudig.

Pangafilet ligt bij mij altijd in de diepvries, ik doe dit graag door de curry. Maar ik wilde eens wat anders ermee maken, dus probeerde ik er een ovengerecht van te maken. Het was zo’n succes dat ik dit graag met jullie wil delen, nu staat het hier meerdere keren per maand op tafel omdat het zo eenvoudig te bereiden is na een lange dag werken. Let wel op met de oventijd, dit kan per oven verschillen! Ik gebruik zelf een elektrische oven. Per persoon reken ik één pangafilet. Grote honger? Neem dan voor twee personen drie pangafilets.

Ingrediënten:

  • 2 pangafilets
  • 1 bol mozzarella
  • 1/4 prei
  • 4 kleine of 2 grote tomaten
  • Citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Verse blaadjes basilicum

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor 0p 220 graden. Leg de filets in een ovenbestendige schaal. Besprenkel de pangafilet met een paar druppels citroensap. Breng de filet op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in plakken en de prei in ringen. Beleg de pangafilet hiermee. Snijd de bol mozzarella in plakken en doe deze ook op de vis. Bestrooi naar wens nog wat verse basilicum

Leg de schaal in het midden van de oven. Kijk na 15 à 20 minuten of de pangafilet gaar is. Deze is gaar zodra deze wit is gekleurd en deze er in het midden niet meer glazig uitziet. Vertrouw je het niet? Laat het beter wat langer staan dan te kort.

Hoe vaak eet jij vis? En welke vis is je favoriet?
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *